Share with:


בשרי

אופן הכנה

את ההשראה לקחתי מרחל שאהינו מלכת האוכל הסורי ושיניתי קצת לפי טעמי 🤫

לבצק:
3 כוסות קמח
חצי כפית מלח.
כוס ורבע מים מהברז (כוס חד פעמי שתיה חמה).

לבשר:
500 גרם בשר בקר טחון
צרור פיטרוזליה
צרור כוסברה
2 שיני שום כתושים(לא חובה).
בצל מגורד.
כפית פלפל שחור.
חצי כפית מלח.
כפית פפריקה מתוקה בשמן.

למרק החמוד.
צרור עלי מנגולד עם הגבעול קצוץ.
בצל קצוץ.
5 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
4 שיני שום.
צרור כוסברה
רבע צרור עלי נענע.
צרור פטרוזליה.
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
מיץ לימון מלימון טחד גדול.
כפית פלפל שחור
כפית מלח.
כפית כורכום.
כפית מרק עוף.

להכנת הבצק:
להניח הכל בקערה ללוש היטב לבצק חלק לכסות ולתת לבצק לנוח חצי שעה.
לערבב את כל חומרי הבשר .(לא טיגנתי את הבשר).
למרק: לטגן בצל ואת שאר הירק מעט להוסיף תפוחי אדמה.
להוביף תבלינים ולערבב מעט ואת הלימון להוסיף מים עד כמעט קצה הסיר.
לבשל רבע שעה.
לרדד את הבצק לעלה דק.
לקרוץ עיגולים, להניח מעט מהבשר לקפל לחצי ומהחצי לתפוס את שתי הקצוות ולהצמיד אחד לשני להוסיף למרק ולבשל חצי שעה אש בינונית.

מתכוןמתכון

כיסוני בצק ובשר ומרק חמוד סורי_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים
צופית בן יוסףספר המתכונים של
מתכון של

צופית בן יוסף

229 מתכונים