Share with:


אופן הכנה

2 מתכונים לכעכים
הכעכים רכים ולא קשים

מצרכים:
הכוס היא חד פעמי קר!! חצי קילו קמח
1 אבקת אפייה
2 כפיות ערק – לא לוותר על הערק זה רק 2 כפיות וזה ישדרג לכם המון !!!!
200 גרם מחמאה רכה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
רבע כוס שמן קנולה
חצי כוס מיץ תפוזים או מים למי שמעדיף מלוחות יותר
1.5 כפיות מלח
חצי כפית סוכר
2 ביצים

לציפוי העוגיות:
חלמון ביצה טרוף עם מעט מים
שומשום
וקצח למי שאוהב

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את המחמאה, הסוכר, המלח, כ- 3 דקות.
2. מוספים את הקמח ואבקת האפייה , ואת הנוזלים והביצה וממשכים לערבב עד שנוצר בבצק אחיד וחלק.
3. מוצאים את הבצק מהקערה ומגבשים אותו לכדור ועוטפים אותו בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה של 20 דקות במקרר.
4. מוצאים את הבצק ולשים אותו מעט בידיים קורצים חתיכות קטנות מהבצק, ויוצרים נקניק קטן ויוצרים כעכים.
5. מניחים את הכעכים על תבנית עם נייר אפייה ומברישים אותם עם הביצה ומפזרים שומשום וקצח ומכנסים לתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות עד שמשחמים/ מזהבים יפה
מתכון של סילביה צרפתי לכעכים עם שומשום
מצרכים:
1ק'ג קמח, 2 כוסות שמן קנולה, 2 כפות שטוחות מלח, 100 ג'ר סומסום לתוך הבצק, 2 א, אפיה, 1וחצי עד 2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
ללוש הכל לבצק עדין ליצור עיגולים למרוח ביצה עם מעט מים ,ולצפות בשומשום, תנור טורבו 150 מעלות.

כעכים (2 מתכונים)_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים