Share with:


פרווה

אופן הכנה

כעכע – ביגלה עיראקי עם חוואיג'
רק מי שמכיר יבין את הטעם והריח
מומלץ בחום

אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק👍 והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום❤ בפינה הימנית ועל הפעמון🛎 וכך כל פעם שאני העלה סרטון חדש תקבלו התראה.
אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹 מוזמנים לראות מתכונים נוספים בערוץ שלי "תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי"

החומרים
500 גרם (3.5 כוסות חד פעמים חם)
2/3כוס סוכר –אפשר קצת יותר לאוהבי המתוק
1.5 כפות שמרים יבשים
1 כף גדושה חוואי'ג לאפיה – אפשר עוד כחצי כפית
1/3 כוס שמן קנולה
כ- 1 ורבע כוסות מים פושרים(חד פעמי חם)
קמצוץ מלח

אופן ההכנה
בקערה שמים את הקמח המנופה , סוכר, שמרים ומערבבים יחד ,
בהדרגה מוסיפים 1 כוס מים לשים מעט ומוסיפים את השמן וממשיכים ללוש אם חסר מים יש להוסיף בהדרגה את רבע הכוס הנוספת.
כשהבצק התגבש מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש בין 5-7 דקות עד שהוא רך וגמיש.
מכסים את הבצק בניילון ומגבת ונותנים מנוחה והתפחה לפחות שעה עד שעה וחצי.
מחלקים את הבצק לכ-20 כדורים ומכל כדור יוצרים גליל סוגרים ומניחים על מגש עם ניר אפיה
והתפחה של עוד כ-חצי שעה.
בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
לאחר כחצי שעה מורחים בחלמון ומכניסים לתנור למשך כ-20-25 דקות עד להשחמה.
מוציאים ומכסים עם מגבת לעוד כמה דקות.

בהנאה רבה
תבשלים עיראקים מהמטבח של דליה לוי

  1. לחצו כאן >> להצטרפות לערוץ היוטיוב שלי