שימו לב, הכפלתי כמות, כי הכנתי שתיים💖
מה צריך?
1 כרובית בינונית
למרינדה:
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות שמן זית
כף דבש
פלפל גרוס
מלח גס- לא חלק מהמרינדה, מפזרים לפני הכניסה לתנור.
לקישוט:
כף פטרוזיליה יבשה
הכנה:
לשטוף את הכרובית ולהכניס אותה לסיר עם מים ומלח, לבשל עד מצב רתיחה (רתיחה זה ברגע שהמים מבעבעים,להוציא את הכרובית), אחרי שהכרובית הגיעה לרתיחה,להוציא מהסיר למסננת ולשטוף את הכרובית במים קרים, להניח במסננת שהכרובית תוציא את כל הנוזלים מהבישול ותתייבש מעט.
לאחר שהכרובית יבשה מעט, להעביר אותה לתבנית התנור עם נייר אפיה ולצפות אותה מכל הכיוונים עם המרינדה, לסיום לפזר מלח גס ופטרוזיליה יבשה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 30-40 דקות, כאשר כל 10 דקות להשקות את הכרובית עם הרוטב שנזל ממנה, כך הכרובית תישאר עסיסית ועם טעמי הרוטב ולא תיהיה יבשה ושרופה. לאחר שהכרובית מוכנה, להוציא מהתנור ואת הרוטב שנשפך על התבנית לשפוך על הכרובית (לקחת עם כף ולשים על הכרובית), לחכות 5 דקות ולזלול בהנאה 🙂
לבשל מהמטבח של מומי, באהבה💖