Share with:


בשרי

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה רייפלר – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר
(בשרי)

חומרים :

1 כרוב גדול
(כ- 25 עלי כרוב )
2 בצל
500 גרם בשר טחון
2 כוסות אורז
עלים של סלרי מ 3 גבעולים
1/4 כוס שמן
מלח לפי הטעם
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה
1 כף גרידת לימון
1 כף רסק עגבניות

ריכוך הכרוב:

להכניס את הכרוב השטוף לשקית ניילון ולמיקרו למשך 8 דקות.. לצנן מתחת לברז מים קרים זורמים ולהפריד עלה אחר עלה כרוב.

ההכנה המילוי:

לשים את האורז בקערה עם מים עד מעל האורז להשרייה כ 15 דקות.

לקצץ את הבצלים ולהוסיף למחבת עם שמן חם לטגן את הבצל עד שקיפות ולהוסיף את הבשר הטחון..לאדות היטב
להוסיף את התבלינים, עלי הסלרי הקצוצים דק וגרידת הלימון..
לסנן את האורז מהמים ולערבב עם תערובת הבשר..
למלא את עלי הכרוב
ולהניח בסיר על מצע רצועות בצל ..
לסדר אחד לצד השני עד שהסיר מתמלא בממולאים.

מצע הסיר:

2 בצלים חתוכים לרצועות.
3 שיני שום קצוצות

לרוטב :

1/4 כוס שמן
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה
1 כף סוכר
מלח לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט
מיץ מ 1/2 לימון
6 כוסות מים

הכנת הרוטב:

לשים את כל המרכיבים בקערה לערבב היטב ולשפוך מעל ובין הממולאים ..
להניח את סיר הממולאים על להבה גדולה .
להביא לרתיחה ולהנמיך לאש קטנה.
לבשל למשך כ 45 דקות..
להגיש חם..

תהנו…

כל הזכויות שמורות C