מצרכים:
כרוב לבן- רצוי להשתמש בכרוב פחוס (שטוח).
למילוי:
בצל חתוך דק
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
500 גר' בשר טחון
1.5 כוסות אורז, מושרים במים חמים כ-10 דק' ומסוננים.
1/2 כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כף פפריקה מתוקה
קורט קינמון (לא חייב)
לרוטב:
רבע כוס שמן
1 בצל קטן מגורד
3 עגבניות מגורדות
2 כפות רסק עגבניות
חצי כף מלח
מעט פלפל לבן (אפשר גם שחור)
חצי כף פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כ-2.5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את כל חומרי המילוי, מכסים ומניחים במקרר. בינתיים-
2. מוציאים לכרוב את החלק הקשה המחבר בין העלים, מניחים בסיר עם מלא מים רותחים ומרתיחים כ-5 דק'.
3. מפרידים את העלים, מניחים קצת פחות מחופן מהמילוי על כל עלה וסוגרים אותו בשיטת קיפול.
4. בסיר מטגנים את הבצל עם השמן עד לשקיפות, מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דק'.
5. מוסיפים תבלינים, סוכר ורסק עגבניות ומערבבים היטב.
6. יוצקים את המים הרותחים ומערבבים.
7. מניחים את העלים הממולאים מעל בעדינות, מבשלים כ-10 דק' על אש גבווה וחצי שעה על אש נמוכה.
בהצלחה, הילה