Share with:


חלבי

אופן הכנה

טורטיה חיטה מלאה עם גבינה צהובה, חביתה עם תפוח עץ מגורד וסילאן וירקות טריים

רכיבים:
1 טורטיה חיטה מלאה
3 פרוסות גבינה צהובה
פרוסות עגבנייה מקולפת דקות
3 עלי חסה קטנים שטופים
חמאה רכה למריחה

לחביתה:
מחבת קטנה
תרסיס שמן
1 ביצה
כפית סילאן
חצי תפוח עץ קטן מקולף ומגורד דק

ההכנה:
1. מכינים את החביתה:
בקערה קטנה טורפים את הביצה ומוסיפים את הסילאן והתפוח המגורד וטורפים יחד שיתערבב טוב.
2. מרססים קלות עם תרסיס שמן מחבת קטנה על אש בינונית ושופכים את תערובת הביצה.
3. מטגנים עד שהחלק התחתון מתייצב ומשנה את צבהו קלות (זהירות שלא יישרף מידי בגלל הסילאן הצבע קצת כהה יחסית לחביתה רגילה).
הופכים את החביתה על צידה השני ומטגנים פחות מדקה – רק עד שהחלק השני מתייצב מעט.
סוגרים ומורידים מהאש ומניחים את החביתה על צלחת לצינון קל.
4. מכינים את כריך הטורטיה:
מורחים על הטורטיה קצת חמאה קלה או כל ממרח שאוהבים, מניחים 2 עלי חסה קטנים.
5. מניחים מעל עלי החסה 2 פרוסות של גבינה צהובה לשטח הטורטייה, ומעל מניחים את החביתה.
6. על החביתה מוסיפים את העגבניות ועוד פרוסת גבינה צהובה מעל.
לסיום מניחים עוד עלה חסה אחד.
7. מגלגלים את הטורטיה אפשר לחתוך אותה ל-2 חתיכות ו…לתת ביס טוב ולהנאות מכריך מפנק וטעים….

בהצלחה

כריך טורטיה גבינה צהובה עם חביתה משודרגת וירקות טריים
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים