בישול המנה בכיריים ואז סיומת אפייה בתנור
מרכיבים:
4 כירעיים של עוף טריים, נקיים ומפורקים לירכיים ושוקיים
2 בצלים בינוניים חתוכים דק
1 פלפל צהוב חתוך לחתיכות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לחתיכות קטנות
1 כוס עגבניות שרי טריות חתוכות
2 כפות שמן לטיגון
תערובת מים ותיבול מעורבבים ביחד:
1/2 כוס מים חמים + 1/2 כפית כמון
+ 1/2 כפית כורכום + 1/2 כפית מלח
+ 1/2 כף פפריקה אדומה מתוקה/חריפה
+ 1/2 כף תערובת תיבול לעוף
סיר רחב (סוטאז') – לבישול על הכיריים וגם עמיד לחום תנור
כף ערבוב
ההכנה:
1. מחממים מראש תנור ל-190 מעלות.
2. בסיר רחב (סוטאז') על אש בינונית,
עם 2 כפות שמן מטגנים להזהבה את חלקי העוף.
3. מוסיפים ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
מוסיפים את הפלפלים והעגבניות וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים קלות.
4. מוסיפים את המים המתובלים, מערבבים בזהירות, מבשלים עוד כ-15 דקות.
עד שהעוף והירקות מתרככים וסופגים קצת מהנוזלים המתובלים.
5. מכבים את האש ומכניסים את הסיר בזהירות לתנור, שחומם מראש ל-190 מעלות, לעוד 10 דקות אפייה.
מכבים את התנור, משאירים את הסיר בתנור ונותנים שיתקרר וישמור על חום עד להגשה…..