Share with:


טבעוני

אופן הכנה

4 יחידות של פרסה – קצוצים ומבושלים במי מלח עד לריכוך – מצננים (אני חוצה לאורכם לשנים ושוב את שני החצאים ל-4 ואז קוצצת קטן…)
בצל גדול קצוץ דק
2 תפו"א בינוניים – מבושלים ומעוכים לפירה
½ כוס טחינה גולמית
כף קמח מצה/פירורי לחם מלא
כפית מרק בטעם עוף
פלפל שחור, מלח ,
מעט כורכום, מעט כוסברה יבשה.
חופן של ירק קצוץ פטרוזיליה/בצל ירוק/שמיר
בטטה בינונית מגוררת גס

מסננים וסוחטים את הפרסה המבושלת והצוננת
יוצרים פירה מתפוחי האדמה (אני מעבירה דרך מסננת)
מוסיפים את הבטטה, הבצל, את הטחינה, הירק ויתר המרכיבים, מתבלים, מערבבים..טועמים ומשפרים תיבול.

משמנים בתרסיס שמן תבנית, מכניסים את העיסה, מרססים מעט גם מעל ואופים בטורבו, בחום בינוני 170 מעלות עד שמזהיבה..

לאטקה או לביבה אחת גדולה אפויה_גילה כהן-אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים