קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כף דבש אפשר בלי
1 כף מלח
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן רגיל
3 כוסות מים פושרים
הכל בכוס חד פעמי שתיה חמה
2 כפות שבבי בצל יבש מוסיף מי שרוצה אפשר בלי
הכנה
לשים בקערה שמרים סוכר וכוס מים ולהמתין רבע שעה בערך.
להוסיף את שאר המצרכים וללוש לקבלת בצק נעים .
לכבות ולהתפיח חצי שעה , ללוש ושוב התפחה של רבע שעה בקיץ הבצק תופח מהר .
לחלק ל8 כדורים לקמח כל כדור 5 דקות מנוחה .
לחמם מחבת לקחת כדור לפתוח עם הידיים לפיתה לא עבה ולהניח על מחבת חמה ל3 דקות בערך להפוך כשמוכן להוציא .
אפשר לאפות בתנור כמו פיתה עיראקית להפוך מגש של התנור ולחמם היטב ולהניח את הפיתה ל.
מי שרוצה אפשר לפזר מעט שומשום .
אפשר לאפות בתנור להכין פיתה לחמם תנור 250 מעלות לאפות 10 דקות ואז להוריד ל200 מעלות ולאפות עד לקבלת צבע חום יפה בערך רבע שעה .
כשמוכן לעטוף במגבת .