מרכיבים
חצי קילו שקדים (בערך)
אופן הכנת השקדים:
מרתיחים מים מראש ושמים את השקדים בתוכם,לאחר מכן מקלפים את קליפתם ומייבשים אותם בשמש. ואז,טוחנים אותה בבלנדר.
(כדי לחסוך את התהליך,אפשר לקנות שקדים מקולפים או שאפשרי לטחון עם הקליפה)
זה יוצא בערך לאחר הטחינה בערך 3 כוסות שקדים מלאים.
בין 2-2.5 כוסות סוכר לפי הטעם.
3 שקיות סוכר וניל
חצי כפית תמצית שקדים
כוס קמח
5 חלבונים של ביצה Xl
אופן ההכנה:
מערבבים ושמים את כל החומרים לוקחים סיר שמים בו מים ומעליו מניחים את הקערה של המלית שהכנו מראש ושמים אותה עד שהמלית הופכת להיות נוזלית.
ברגע שהמלית הופכת לנוזלית,מסירים מהאש ושמים אותה לשעתיים מנוחה.
לאחר מכן לוקחים מגש ומשמנים מעט ואז שמים מעל את המנג׳טים ואז מזליפים על כל מנג׳ט מהמלית ושמים שקד למעלה.
מחממים תנור מראש ל160 מעלות וברגע שרואים שבגיזיטה נהיו סדקים קטנים והיא מעט שחומה-סימן שהיא מוכנה ומוציאים מהתנור בזמן כדי שלא יתקשה