קילו קמח מנופה | |
2 כפות שמרים יבשים | |
כף גלוטן או משפר אפיה - לא חובה | |
3 כפות סוכר | |
כף מלח | |
3/4 כוס שמן |
להתחיל עם 3 כוסות מי ברז
ללוש היטב את הבצק לבצק נעים לישה לפחות 7-10 דקות חשוב מאד
לתת תפיחה 40 דקות
מחמאה בכל טעם שתרצו או חמאה להניח בחוץ שיהיה רך יהיה קל לעבוד איתו
לפזר מעט קמח על משטח עבודה לחלק את הבצק ל 2 חלקים .
לקחת חלק אחד חשוב לעבוד על משטח מעט מקומח לפתוח לעלה גדול
לקחת חצי ממרגרינה ולמרוח עם ידיים שיגיעו לכל מקום
עכשיו שלב להתחיל לגלגל ולעשות צורת שבלול לכסות עם מגבת מטבח ל 10 דקות
עכשיו שוב לפתוח אפשר לפזר גבינה צהובה מגורדת גבינה לבנה קשה או פשוט
להשאיר אותה ללא מילוי שוב לגלגל ולעשות ממנו שבלול לרדד לגודל תבנית
להניח על נייר אפיה להבריש ביצה לפזר שומשום ולאפות 190 מעלות
בטורבו עד להשחמה ניתן גם להכין על מחבט גדולה במקרה כזה
אין צורך בביצה או בשומשום אלא להניח על מחבט חמה על אש בינונית
ולהפוך כשחלק אחד מוכן