סטרטר- יש להכין ערב קודם,
80 גרם קמח לחם מנופה
1 גרם שמרים יבשים
2 גרם מלח גס
52 גרם מים קרים
לערבב החומרים בקערה בתחילה עם כף ואחר כך ללוש קלות עם היד,עד לספיגת כל הקמח,להניח בקערת משומנת הבצק,תהפכו בתוך הקערה .על מנת שיהיה משומן בחלק עליון ותחתון.לכסות בניילון.להשאיר שעה בטמפרטורת החדר.ואחר כך לילה במקרר
תערובת זרעים- גם ערב לפני אפיית הלחם כמו הסטרטר.
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות זרעי דלעת
2 כפות זרעי חמנייה
4 כפות שומשום.
1/4 כוס מים קרים.לערבב ולהשאיר לילה לספיחת הנוזלים.
הכנת הלחם
בקערת המערבל להניח 2 ורבע כוסות מים קרים( 285גרם).
להוסיף בצק הסטרטר חתוך לחתיכות קטנות .לחתוך עם סכין.
300 גרם קמח לחם מנופה
50 גרם קמח שיפון מנופה
56 גרם קמח חיטה מלא מנופה
2 כפות סוכר חום
3 גרם שמרים יבשים.
להתחיל ללוש במהירות איטית כחמש דקות.להוסיף
10 גרם מלח גס.
להמשיך ללוש 6 דקות נוספות,
להוסיף תערובת הזרעים,וללוש עוד 8 דקות במהירות איטית ביותר.הבצק אמור להתגבש לכדור בצק,וקערת המערבל נקייה.
להניח הבצק בקערה משומנת ,להפוך לכסות בניילון נצמד ולהתפיח 45 דקות.
לאחר 45 דקות, בקערה עצמה לשטח עם כף היד בעדינות הבצק,לקפל מארבע פינות לאמצע,ולהפוך הבצק.לכסות שוב בניילון נצמד,לאחר 45 דקות נוספות לחזור על הפעולה שוב.ולהתפיח 45 דקות.
להעביר הבצק למשטח מקומח לשטח עם כף היד למלבן .ולגלגל תוך כדי הידוק לגליל בגודל התבנית.
הכנתי בתבנית אינגליש קייק רגילה.חרצתי עם סכין פטיסיה (סכין חדה) 3 פסים אלכסוניים לשלוט בצורת תפיחת הלחם.פיזרתי מעט קמח למראה כפרי.
לאפות בחום של 190 מעלות 35-45 דקות.
בהצלחה,מומלץ מאוד לחם נהד