בקרו בקבוצה שלי : במטבח של תהילה גיל…מתכונים מכל ה..❤
🥖🥖
לחם שטוח ..בשיטה מעניינת ,טעים וקריספי !!!
חומרים ל: 3 לחמים
4.5 כוסות קמח (כוסות מידה)
1 כף שמרים
2 כוסות מים
1 כף סוכר
2 כפות שמן
1 כף מלח דק
לציפוי:
1/3 כוס קמח
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1 כף שמן
1/2 כוס מים
שומשום /פרג לקישוט וטעם.
הכנת הבצק:
לתוך קערת המיקסר לשים את כל החומרים , ללוש לקבלת בצק רך, לכסות ולהתפיח 1 שעה.
הכנת הציפוי:
לתוך סיר קטן לשים את כל החומרים ולבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב כשתי דקות…
להניח בצד עד לשימוש.
לאחר ההתפחה, לחלק ל-3 כדורים לכסות ולהתפיח 10 דקות.
לאחר מכן..להרטיב את הידיים לקחת כל כדור למתוח ולעצב בתבנית על גבי נייר האפייה.
(נדרש 2 תבניות).
להתפיח שוב כשעה…..
לאחר ההתפחה השלישית…בעזרת כף…לעצב תעלות בבצק….למרוח מהציפוי שבישלנו, לפזר שומשום /פרג. (יתכן שהציפוי יסמיך מידי להוסיף כף מים
לאפות בחום 200 מעלות כ-25 דקות.
**** אפשר לחלק רק ל- 2 חלקים למי שאוהב פחות קריספי.
בהצלחה!!🌷