Share with:


פרווה

אופן הכנה

המתכון⬇️
קילו כוסמין 80% בהיר קמח נפלאות
כף שמרים יבשים, לערבב יחד. 2 כפות סוכר, לערבב יחד עם הקמח והשמרים.
בגומה באמצע, לשים ביצה.
להוסיף כוס מי ברז ולהתחיל ללוש. להוסיף 2 כוסות מי ברז בהדרגה וללוש עד שמתקבל גוש בצק. להוסיף כף מלח ולהמשיך ללוש. להוסיף ½ כוס שמן וללוש עם המון המון סבלנות, עד שמתקבל בצק עם מרקם חלק לגמרי ונעים למגע. להתפיח כחצי שעה. הבצק תופח נפלאות.
לחלק את הבצק לחתיכות של כ-125 גרם כל אחד. ליצור כדורים, לרדד לרצועות ארוכות וללפף לעיגול, כמו בסרטון. להניח להתפחה כרבע שעה, או עד שתראו שהכדורים הכפילו עצמם. לשקשק ביצה, למרוח. לפזר מלח גס, קצח ושומשום. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו, עד הזהבה. ברגע שמזהיב, להעביר את התנור למצב אפייה עליון תחתון, כחצי שעה או עד שהלחמניות מקבלות צבע חום זהב.
בהצלחה ובתאבון 💖
השתמשתי בכוסות חד"פ חם רגילות. וניתן להכין גם עם קמח חיטה לבן.
לבשל מהמטבח של מומי, באהבה💖

מתכוןמתכון

לחמניות כוסמין_מתכון של טלי כהן – מאסטר מתכונים
טלי כהןספר המתכונים של
מתכון של

טלי כהן

90 מתכונים