Share with:


פרווה

אופן הכנה

לחמניות שמרים ביתיות במילוי קוביות שוקולד מריר או צימוקים – לחמניות נהדרות עם הפתעה שילדים אוהבים במיוחד

חמניות ממולאות בשוקולד וצימוקים
1 קילו קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
2 וחצי כוסות מים פושרים.
חצי כוס שמן קנולה
1 ביצה – Large
1 וחצי כוסות סוכר
כף שטוחה מלח
100 גרם צימוקים
100 גרם שוקולד מריר
חמניות ממולאות בשוקולד וצימוקים
הכנה:
1. בקערה לנפות את הקמח, להוסיף את השמרים ולערבב.
2. להוסיף את המים בהדרגה, השמן והביצה, ולערבב.
3. להוסיף את הסוכר והמלח, וללוש לבצק נעים ורך.
4. לחלק את הבצק לשני כדורים שווים ולשים בקערה בנפרד. קערה אחת לכסות בניילון נצמד, ולקערה השנייה להוסיף את הצימוקים, לערבב, ללוש עוד כדקה ולכסות בניילון נצמד לשעה וחצי.
5. להוריד את נפח הבצק, ללוש כדקה ולתת לנוח כ- 15 דקות על תבנית עם נייר אפייה משומן.
6. לחלק את הבצק לכדורים שווים (מכל קערה כ- 15 כדורים, סה"כ 30), וללוש כל כדור בתוספת קמח על שולחן עבודה.
7. לפתוח כל כדור לצורת פיתה, להניח קוביה של שוקולד מריר או צימוקים ולסגור לצורת לחמניה עגולה. להניח על התבנית המשומנת כשהסגירה כלפי מטה, ולכסות בניילון כדי שלא יידבק. להניח את הלחמניות על תבנית למנוחה של שעה ואפילו יותר. אפשר גם למרוח ביצה טרופה מעל הלחמניות (לא חובה).
8. לחמם תנור מראש לחום של 200 מעלות, להנמיך מיד לאחר כניסת הלחמניות לחום של 180 מעלות ולאפות במשך 30-40 דקות.
יש אפשרות להקפיא, לאחר יומיים-שלושה להכניס לטוסטר, לחמם ולהתענג

לחמניות ממולאות בשוקולד וצימוקים
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

77 מתכונים