500 גרם קמח
30 גרם שמרים
קורט מלח
30 גרם שמרים
חצי כוס חלב
75 גרם סוכר
3 ביצים
150 גרם חמאה מומסת
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס ריבת פובידל , או ריבת מישמש
בכל יחידה כ-160 קלוריות .
לנפות קמח ולערבב עם מלח .
להתפיח תערובת של שמרים , מעט חלב פושר ו-1 כפית סוכר במשך 15 דקות במקום חם .
לערבב עם הקמח חלב , ביצים , 75 גרם שומן מומס , סוכר וסוכר וניל וללוש היטב .
להעמיד את הקערה המכוסה במגבת בתנור בטמפרטורה של 50 מעלות .
להתפיח במשך חצי שעה .
ללוש את הבצק על גבי משטח מקומח .
לפי הצורך ניתן להוסיף עוד 100 גרם קמח .
לרדד לבצק בעובי של חצי ס"מ .
לחתוך ממנו נתחים של 5-6 ס"מ .
למלא כל נתח בריבה ולעגל לעיגול .
לרפד תבנית בנייר פרגמנט ולמרוח בחמאה מומסת .
להניח את הלחמניות במרחק 4-5 ס"מ אחת מן השנייה .
בחמאה הנותרת אפשר למרוח את הלחמניות .
לאפות בטמפרטורה של 200 מעלות כ-30 דקות..