המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
1. לשטוף הייטב עם סקוש כלים על מנת להסיר את שיכבת השעווה או הריסוס.
2. להסיר עוקץ.
3. לחרוץ עד החצי של הלימון.
4. למלא כל לימון ברבע כפית מלח.
5. לדחוס את הלימונים כמה שיותר צפוף.
6. להרתיח 2 כוסות מים,2 גבעולי סלרי, ראש של שום, 2-3 פלפל שודניה 2 עלה דפנה.
7. להמתין שיתקרר, להוסיף חצי כוס שמן זית.
8. ליצוק את כל זה לתוך הצנצנת,לסגור לאטום טוב,
לאחר יומייים שלוש לבדוק טעמים ולהשביח בהתאם.
לימון כבוש חריף
3 כוסות מים רתוחים
כוס מיץ לימון
חצי כוס חומץ
2 כפות שטוחות מלח עבה
ראש שיני שום פרוס דק
4 פלפלים שודניה קטנים
כף גדושה פפריקה מתוקה
2 כפות קצח
כוס שמן זית.
לערבב הכל ביחד, להכניס לצינצנת להניח במקום מוצל.
לחרוץ את הקילו לימונים, להרתיח פעמיים שלוש לשטוף ולחטס לתוך הצינצנת.
להמתין 48 שעות לטעום להדביח טעמים בהתאם.