לבצק: | |
1/2 כוס שמן | |
1/2 כוס מים | |
1 חלמון ביצה-החלק הצהוב | |
1 כפית אבקת אפייה | |
קמח-"כמה שנכנס" | |
***** לפסח : קמח תפוחי אדמה | |
. | |
למילוי מרציפן: | |
1 קילוגרם שקדים קלופים ולאחר השרייה במים חמים לפחות שעה | |
3/4 כוס סוכר | |
1 כפית מי זהר (או 2 כפיות-תלוי בחוזק ובטעם שתרצו) | |
4 ביצים | |
. | |
לקישוט: | |
סוכריות צבעוניות | |
*** תבניות מתכת קטנות בצורת פרח |
הכנת הבצק:
לערבב את כל החומרים יחד מלבד הקמח
– את הקמח מוסיפים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ולא דביק
– נותנים לבצק לנוח חצי שעה לפחות
– מרדדים לעלה דק דק
** לקבלת בצק כשר לפסח ..נשתמש בקמח תפוחי אדמה / כל קמח כשר לפסח
הכנת המילוי:
– במעבד או בכל מכשיר זמין – טוחנים את השקדים
– מערבבים את השקדים הטחונים עם הסוכר ושוב טוחנים(סיבוב שני עם הסוכר)
– מכניסים לקערה , מוסיפים את מי הזהר ומעררבים טוב טוב
– עכשיו מתחיל המשחק עם הביצים:
– טורפים 2 ביצים ומערבבים ,אם הבצק קשה מידי ,מוסיפים עוד ביצה טרופה ומערבבים
, על הבצק להיות מעט נוזלי וסמיך (ז"א אם אני אמעך את התערובת בין האצבעות-היא אמורה להחליק-אתם כבר תדעו)
– אז זה בעצם המצב שאתם אמורים להגיע אליו-אם עדיין קשה,להוסיף את הביצה הרביעית בהדרגה עד להשלמת התהליך
ייתכן שתצטרכו רק חלק מהביצה הרביעית-זהירות
הרכבה:
– תנור שחומם מראש ל 170 מעלות
– משמנים את התבניות ומלבישים עליהם את הבצק-להדק עם האצבעות ולהשאיר בליטה בחלק העליון-שהבצק יבלוט מעט בחלקו העליון
– מסדרים בתבנית התנור
– ממלאים במילוי המרציפן עד 3/4 מגובהם
– אופים כ 20 דקות לערך / עד שמזהיב וקצת נוטה לחום
– אם נשרף מעט מלמעלה-לא נורא,זה הרבה יותר טעים