המעטפת עשויה מבצק עלים או מלאואח, אפשר אחר לפי בחירה.
המילוי
בצל גדול – קצוץ דק – מזהיבים מעט ומוסיפים בקערה:
400 גרם בשר טחון
2 שיני שום כתושות
ביצה
פטרוזיליה קצוצה דק
מעט גרידת לימון
חופן צימוקי אוכמניות/דובדבנים/צימוקים קטנים = מושרים במים חמים כ-20 דקות – מסננים.(אני קונה ללא סוכר)
100 גרם חציל טבעי קלוי וקצוץ דק
תיבול: – מלח, פלפל שחור, אב’ פלפל אנגלי, מעט כורכום, פפריקה, מרק עוף/בצל (אפשר לשלב)כוסברה יבשה טחונה.
ניתן להוסיף: חופן צנוברים/אגוזי מלך שבורים גס
לציפוי:
ביצה
כף מים
כפית שמן (לברק)
*שומשום/פרג/קצח – לזרייה מעל
אופן ההכנה:
*מערבבים את כל מרכיבי המילוי, מכסים ומניחים במקרר למשך כשעה והתמצקות.
על משטח עבודה מעט מקומח פותחים את גליל הבצק, ומרדדים מעט, קורצים עיגולים בקוטר של 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית/כף מהמילוי. אוספים באצבעות את שולי העיגול בשלוש פינות לקבלת צורה של אוזן המן.
אופים בתנור חם כ-30 דקות ב-180 מעלות.