לקציצות :
חצי קילו בשר טחון אדום או חזה עוף
חבילה פטרוזיליה
חצי חבילה כוסברה
1 בצל גדול קצוצים
1ביצה
3 כפות קמח מצה
כפית מלח
חצי כפית כורכום
חצי כפית בהרט
חצי כפית פלפל לבן
לערבב הכל יחד ולטגן במעט שמן קציצות ( לא לשרוף כי הם עוברים תנור .( אפשרי את הקציצות להכניס לתנור מראש )
לירקות :
לטגן לרצועות במעט שמן זית
1בצל
1 פלפל גמבה מכל צבע
1 גזר
1 בטטה
פטריות
3 עלי כרפס עד לריכוך
להוסיף מלח
מעט כורכום
כף פפריקה מתוקה
ללא מים ..הירקות מפרישים
להכניס את הקציצות ל 5 דקות לתפיסת טעמים .ולהניח בצד .
לבצק :
חבילה קמח להכנת מאפים כשר לפסח (שקית כחול לבן )
כוס וחצי קמח תפוחי אדמה
1 ביצה
רבע כוס שמן
חצי כפית מלח
כפית סוכר
כוס מים מהברז
לעבד לבצק לחלק לשתיים לפתוח כדור בצק בגודל צלחת (לא דק מידי ) להניח על נייר אפיה ולאפות כ10 דקות .
להוסיף מעל את התבשיל ולכסות בחצי השני ולהדק מסביב.
למרוח חלמון ושומשום ולאפות על 180 מעלות עד להשחמת המאפה
אפשרי כל תבשיל להכניס לבצק חשוב לסנן נוזלים )
בהצלחה ♥️