מאפה גבינות וירקות עם חצילים
בצק פילאס תורכי – קופסת קרטון (600 גרם)
חציל – יחידה בינונית (330 גרם), פרוס לפרוסות
עגבניה – יחידה בינונית חתוכה לפלחים
פלפל אדום – יחידה בינונית חתוכה לרצועות
בצל ירוק – יחידה בינונית חתוכה
גבינה צהובה מגורדת – 50 גרם
גבינה בולגרית 5% – 50 גרם
גבינת כנען – 50 גרם
מלח – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס – 1/3 כפית שטוחה לפי הטעם
זעתר – כפית גדושה
פפריקה – כפית גדושה
מאפה גבינות וירקות עם חצילים
הכנה
1. לפרוס את החציל לפרוסות ולהניח בתבנית עגולה עם נייר אפייה.
2. לתבל את החצילים במלח ופלפל שחור.
3. להכניס לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כחצי שעה.
4. להניח את הבצק בתבנית ולסדר את החצילים המוכנים על הבצק.
5. לערבב את שלושת הגבינות ולפזר מעל החצילים.
6. לקשט בסוף כצורת פרחים את העגבנייה, הגמבה והבצל הירוק.
7. לפזר את התבלינים.
8. לאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-35 דקות.