המתכון⬇️
4 כוסות קמח חיטה לבן קמח נפלאות
️כף שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
כף אינסטנט וניל
גרידת לימון מחצי לימון
כוס חלב
2 ביצים
150 גר' חמאה
למילוי:
250 גר' ריקוטה
250 גר' טוב טעם
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
כפית מיץ לימון
כפית גרידת לימון
2 סוכר וניל
2 כפות אינסטנט וניל
1 כף קונפלור
לציפוי:
צימוקים
ביצה טרופה
לאחר האפיה:
אבקת סוכר
מכניסים לקערה את הקמח השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את גרידת הלימון, אינסטנט וניל, החלב, הביצים והחמאה, ולשים במשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך. משמנים יד אחת, ועוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.
מכינים את המילוי:
מערבבים את כל המצרכים, מערבבים ומכניסים למקרר.
מוציאים את הבצק ומחלקים ל –3. מרדדים כל חלק על משטח מקומח, חותכים למרובעים, שמים מילוי במרכז הריבוע וסוגרים כמו בסרטון.
מפזרים את הצימוקים ומהדקים את הבצק.
מניחים בתבנית למשך כחצי שעה. מורחים ביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 175 מעלות עד להזהבה. מוציאים ומפזרים אבקת סוכר.
בהצלחה ובתאבון 💖