לבצק
1 כף שמרים 8 גר'
1 כף סוכר 10 גר'
½1 כוסות מים פושרים 360 מ"ל
500 גר׳ קמח חיטה לבן של נפלאות
1/4 כוס שמן זית 50 גר'
1 כף מלח 20 גר'
לתערובת הגבינות
למילוי 1
1 חב' גבינת חמד %16
3 קוביות תיבול איטלקי דורות
למילוי 2
5 קוביות רוטב עגבניות דורות
כפית שמן זית
1/4 כוס מים
250 גר' גבינה צהובה מגוררת
מעט שמן לשימון המחבת
אופן ההכנה
מערבבים שמרים, סוכר וחצי כוס מים מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות.
בקערה קטנה מערבבים קוביות רוטב עגבניות דורות עם מים וכפית שמן זית ומניחים בצד.
שמים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח בקערת מיקסר עם וו לישה, לשים עד שנוצר גוש בצק.
מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-7 דקות עד לאיחוד הבצק.
מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
בקערה קטנה מערבבים את גבינת חמד עם קוביות תיבול איטלקי דורות.
קורצים מהבצק כ-14 כדורים, פותחים בעזרת מערוך כל כדור לעובי חצי סנטימטר על משטח העבודה.
על חצי מהעיגולים: מניחים באמצע מעט מתערובת הגבינות וסוגרים לחצי.
על החצי השני: מורחים רוטב על חצי מהעיגול מפזרים גבינה צהובה, סוגרים לחצי ומהדקים היטב את הקצוות.
מחממים מחבת על חום בינוני עם מעט שמן ומטגנים כל חצי עיגול עד להזהבה.
טיפ
בהצלחה ובתאבון 💖