רבע כוס קמח תופח
רבע כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 ביצה
רבע כוס מיץ תפוזים
רבע כוס שמן
50 גר' שוקולד צמקאו מומס
+50 גר' שוקולד מומס לזיגוג
בקערה מקציפים ידני את הביצה עם הסוכר עד לקבלת קצפת בהירה,להוסיף את השמן בהדרגה,לאחר מכן את המיץ תפוזים,מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט רק עד לאיחוד.
מעבירים חצי מהכמות לקערה נפרדת ואליה מוסיפים את השוקולד המומס(במיקרו)
בתבנית מאפינס סיליקון משומנת שמים בגובה חצי מהתערובת שוקולד ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 ל-2 דקות מוציאים ושופכים מעל את התערובת הבהירה ואופים כ-20 דקות.להפוך על צלחת הגשה ולזגג שוקולד מומס.
הכמות מספיקה ל-6 מאפינס אם רוצים יותר מכפילים כמויות.לחליופין אם רוצים חלבי מוותרים על המיץ תפוזים ושמים שמנת מתוקה
ניתן להוסיף לתערובת השוקולד כפית ממרח השחר