הבצל המטוגן. כמה שיותר בצל מטוגן ככה המג’דרה טעימה יותר
4 כפות שמן זית
6 בצלים גדולים
1 כף סוכר חום
2 כוסות אורז בסמטי
1 כוס עדשים שחורות (לא שטופות)
4 כוסות מים
1 כף מלח
1 כף כמון
משרים למשך שעה את העדשים ב 4 כוסות המים
מטגנים את הבצלים בסיר גדול עד שמתקרמל עם הסוכר החום על להבה נמוכה מוציאים את הבצל לצלחת מסננים את השמן וממשיכים להשתמש בו
מכניסים את העדשים עם המים שהשרנו לסיר שבו טיגנו את הבצל מוסיפים את האורז הכמון והמלח מרתיחים מנמיכים את הלהבה מכסים ומבשלים עד שהאורז והעדשים רכים בערך חצי שעה
מוסיפים את הבצל מעל רק בסוף הבישול
ומגישים חם