Share with:


חלבי

אופן הכנה

ריבה בכל הטעמים!
מאפה פריך, מתוק תענוג אמיתי בכל ביס, מושלם למשלוחי מנות.
כוס חד פעמי לשתיה חמה

מצרכים לבצק:
3.5 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 כפות סוכר
גביע יוגורט או שמנת חמוצה
3 כפות מיץ (רצוי מיץ תפוזים טבעי)
כף גרידת תפוז (אופציונלי)
. לשים את הקמח והחמאה יחד עד לקבלת מרקם פירורי, ידנית או במיקסר.
. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה עד שעה.
. מרדדים על משטח מקומח, מורחים שכבה אחידה של ריבה (עם או בלי חתיכות פרי) ומשאירים שוליים נקיים.
5. מפזרים אגוזים טחונים וקצת קינמון מעל הריבה, ומגלגלים לרולדה.
6. אפשר לאפות כרולדה שלמה ולחתוך לאחר מכן או לחתוך לפרוסות מראש.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות (שימו לב לזמן האפייה בהתאם לתנור שלכם).
8. לאחר האפייה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
אפשר גם למלא בשוקולד, אגוזים וקינמון – והתוצאה תמיד מושלמת!