לבצק
ארבע כוסות קמח
200 גרם מחמאה
רבע כוס שמן
שתי כפות סוכר
אחד אבקת אפיה
אחד סוכר וניל
חצי כוס מים
למלית
חמש תפוחים גרנד סמית
חצי כוס אגוזים קלויים טחון גס
3/4 כוס סוכר
כף קורנפלור
חופן צימוקים
שתי כפות מיץ לימון
גרדת לימון מלימון אחד
מי שלא אוהבת צימוקים אגוזים שקדים לא חייב
לקישוט
אבקת סוכר
חופן. שקדים
חלבון אחד.
אופן הכנה
בקערת המיקסר לשים את כל המצרכים של הבצק ללוש לבצק רך ונעים לעטוף בניילון נצמד לשים במקרר להכין את מילית. התפוחים !!
לקלף את התפוחים לקצוץ ולחתוך לחתיכות קטנות, לסחוט את הנוזלים של התפוחים להוסיף לימון גרדת לימון צימוקים קורנפלור לערבב היטב
להוציא את הבצק מהמקרר לחלק לשנים שני חלקים שווים לרדד למלבן לצקת חצי מהמלית לפזר אגוזים מעל לסגור קצובות לגלגל לרולדה להניח על תבנית עם נייר אפיה לעשות חריצים מעל הרולדה לא עמוקים להבריש חלבון לפזר את השקדים. מעל לאפות על חום 180 מעלות 35 דקות ……לבדוק …