Share with:


בשרי

אופן הכנה

מחג'ובה ( מטבגה ) . מאכל אלג'רי וגם המרוקאים עושים את זה( שחמה ובסלה)
אבא שלי יונה כלפה עושה מאכל אלג'רי אחד הטעמים
כדאי ומומלץ לנסות לעשות בבית .
אפשר להוסיף למילוי שומן כבש קצוץ שעבר צליה או טיגון קל
במקור עשו את זה באלג'יר על כלי בשם טווה.

חומרים לבצק:
1קילו קמח
1 כף שטוחה מלח
ושתיים וחצי כוסות מים.

הכנת המלית:
על קילו בצק. חצי קילו בצל , חצי קילו עגבניות רכות ,5 שיני שום 3-4 פלפלים חריפים
למי שאוהב חריף. 200 גרם שומן כבש קצוץ דק שעבר טיגון לפנה. להשחים את הבצל עד לקבלת צבע זהוב , להוסיף את שיני השום לתת להם ממש מעט זמן להוסיף את העגבניות שחתכנו לקוביות קטנות , לתבל עם קצת מלח ,מרק עוף קצת פפריקה מתוקה ולתת לחומרים להתבשל על אש בינונית כ- 40 דקות ולערבב מידי פעם לאחר מכן לתת לזה להתקרר , לאחר שזה מתקרר , מוספים את שומן הכבש הקצוץ שעבר טיגון או צליה ומערבבים. וזה מוכן למילוי של הבצק.

דרך ההכנה:
1. לערבב הכל ביחד עד לקבלת בצק רך , נעים ונוח לעבודה בידיים. ליצור מהבצק כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג.
2. לכסות עם מגבת ולתת לבצק לנוח כ – 30 דקות.
3. לאחר המנוחה של הבצק משמנים משטח , קרש עבודה או על השיש במטבח ומתחילים לפתוח כל כדור בנפרד ממש דק כמו בתמונה.
4. לשים את הדף הראשון על המחבת החשמלי ולמי שאין גם על מחבת רגיל על הגז זה בסדר.ג'ק
5. לשים את המילוי ומהר לכסות עם הדף השני ולהדק היטב את השוליים ,
6. לאחר זמן קצר כמו דקה בערך להפוך בזהירות את המחג'ובה כדי שהצד השני גם יתבשל . ( אצלנו באלג'יר זה היה חלק מהתפריט , הצעירים בטח לא יזכרו אבל ההורים , אני בטוח שהם יודעים.

מחג'ובה ( מטבגה ) = מאכל אלג'יראי_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים