Share with:


פרווה

אופן הכנה

טעים וקליל ברמות הוסיפו סלט ואתם מסודרים🤩.
מתכון פשוט ואהוב מהמטבח המרוקאי, שמתאים לכל ארוחה ומשתלב נהדר עם סלט טרי!

אז👇
נבשל יחד 4 תפוחי אדמה גדולים עם הקליפה ו-2 גזרים גדולים מקולפים עד לריכוך. נסנן את הירקות מהמים ונניח להם להתקרר. נקלף את תפוחי האדמה, נחתוך את הגזרים לקוביות ונמעך גס את שניהם – כך מתקבל המרקם המושלם.

נוסיף בהדרגה 5 ביצים, אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב, בכל פעם ביצה 1 עד להטמעה. נוסיף כוס אפונה קפואה שהושרתה למספר דקות במים חמים וסוננה היטב.

נתבל בכף אבקת מרק עוף, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית כורכום, מלח לפי הטעם וכוסברה קצוצה. נערבב הכל היטב עד שהתבלינים נטמעים בתערובת.

נרפד תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה:

אפשרות 1: נשפוך כ-¼ כוס שמן בתבנית עם הנייר. את זה עשיתי.

אפשרות 2: נבריש את הנייר בשכבה דקה של שמן ללא הוספת שמן נוסף.

נשפוך את התערובת לתבנית וניישר אותה בעדינות. נאפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות, עד להשחמה קלה.😋