תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי
תבשיל טעים וממכר בטעם חמוץ מתוק בסיר אחד נלווה לזה הטורשי ארוחה מושלמת🤗
אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק 👍והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב❤ האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה עוד סרטון אוכל חדש תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹 מוזמנים לראות מתכונים נוספים – "תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי
כאן המתכון
החומרים
2-3 צרורות עלי מנגולד- חלוטים במים רותחים למשך כ-דקה ומועברים למים קרים ללא החלק הלבן
2 בצלים גדולים לחרוץ כל בצל עד לאמצע ולחלוט במים רותחים למשך 10-15 דקות יהיה קל להפריד את הגלדים
400 גרם בשר בקר טחון
200 גרם בצל קצוץ
1 עגבנייה גדולה קצוצה
חופן עלי פטרוזיליה, חופן עלי נענע, חופן עלי כרפס – קצוצים
7-8 שיני שום קצוצים
200 גרם אורז בסמטי(אפשר גם פרסי) שטוף ומושרה לפחות חצי שעה
מעט כורכום , חצי כפית פלפל שחור, חצי כף פפריקה אדומה, כף מלח.
הנוזל
1/3 כוס מיץ לימון
2 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת הומוגנית
בסיר רחב באזור שלא יהיה בצל יש להניח רצועות לבנות של עלי המנגולד אשר שעליהם נניח את הממולאים.
הבצל: מפרידים בזהירות את כל הגלדים של הבצל ,משתמשים בחלקים היפים ואת השאר אפשר להניח באמצע הסיר
פותחים את גלד הבצל ומניחים מעט המילוי מגלגלים ומהדקים ומניחים בסיר כשהתפר כלפי מטה, כך מכינים את הכל.
עלי המנגולד-סלק
על קרש חיתך פורסים את העלה במידה והוא גדול חוצים ל-2 לאורך מסירים את הגבעול הלבן , אותו מניחים באמצע הסיר באזור שאין בצל.
במידה והעלה קטן מסירים רק את הגבעול הלבן
– על משטח עבודה מניחים עלי מנגולד כאשר החלק המחוספס כלפי מעלה ובחלק התחתון באמצע מניחים חופן מהמילוי מקפלים את שני צידי העלה על המילוי ומגלגלים –כל זה מהפנים אל החוץ כעין רולדה ,שימו לב לא יותר מידי מילוי אחרת זה יתפוצץ , האורז מתנפח.
– מניחים עם צד התפר של עלי המנגול על הבצל או על המצע שהכנו.. מסדרים צפוף צפוף של יפתחו.
הנוזל
בקערה מערבבים את הלימון והסוכר ושמן הזית ויוצקים על כל הממולאים. אין מים התבשיל מתבשל עם הנוזלים הקיימים
מניחים צלחת על הממולאים לא יצופו ומכסים עם מכסה
מניחים את הסיר על הגז להבה גבוהה וכשזה מתחיל לרתוח מנמיכים את האש ומבשלים למשך כ-שעה וחצי עד שכל הנוזלים נגמרים.
הערה-הארה
אם רוצים שישחים מלמעלה מסירים את המכסה והצלחת מכניסים לתנור לכמה דקות להשחמה
תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי