למילוי :
1 גביע גבינה בולגרית
3 כפות גדושות קוטז
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
1 חלמון ביצה
מערבבים בכף את כל מרכיבי הגבינות
מצרכים לעיסת השמרים:
בכוס לשים
1 כף שמרים יבשים
כפית סוכר
חצי כוס מי ברז
לערבב ולתת לעיסה לתסוס כמה דקות ..
בקערה גדולה :
500 גר' קמח מנופה
חצי כף מלח
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן או 50 גרם חמאה מומסת
מים לפי הצורך בין כוס לכוס וחצי מים
אופן הכנת הבצק:
להוסיף לקערה של הקמח וכל מרכיבי הבצק את כוס השמרים שהתססנו
ואת המים מוסיפים לפי הצורך בהדרגה בערך כוס עד כוס וחצי מים
ללוש לבצק חלק לכסות בשקית ולהתפיח לפחות שעה וחצי
לחלק לכדורים קטנים בערך 40 כדורים לקחת כל כדור בצק לשטח אותו מעט ולמלא במילוי הגבינות לסגור היטב היטב לכדור
ולהניח במגש מרופד בנייר אפיה כך שהצד החלק יהיה למעלה
ולתת התפחה לכדורים כ 15 דקות
למרוח ביצה ולפזר מעט שיבולת שועל או שומשום ולאפות בתנור שחומם מראש בחום 200 מעלות עד להזהבה .
בהצלחה אסתי ❤️