הקיש עשוי מקמח מלא ופתיתי שיפון.
הירקות חתוכים במנדולינה וצלויים מעט בתנור לפני האפייה.
מושלם להגשה בארוחה זוגית או באווירה משפחתית.
לבצק הקיש:
1/2 כוס פתיתי שיפון מלאים "רפאל'ס"
75 גרם קמח מלא
75 גרם קמח לבן
1 כפית מלח
1 ביצה
100 גרם חמאה קרה
לירקות הצלויים:
1 חציל דק פרוס לפרוסות דקות
1 בטטה גדולה פרוסה לפרוסות דקות
1 גזר פרוס דק
1 קישוא פרוס דק
1 זוקיני פרוס דק
צרור רוזמרין
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
למילוי:
1/2 קופסא גבינת ריקוטה
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 ביצה
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
ניתן להכין בזוג תבניות אישיות או בתבנית פאי גדולה בקוטר 26 ס"מ להגשה מרכזית.
אופן ההכנה:
1. הכנת הבצק:
שמים במעבד מזון את הקמח המלא, קמח לבן, פתיתי השיפון, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת גושי בצק גדולים.
במידת הצורך מוסיפים 2-3 כפות מים פושרים.
2. מקמחים משטח עבודה, מעבירי את גושי הבצק למשטח ומעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.
3. מוציאים מהמקרר למשטח עבודה מקומח ומרדדים עד לקבלת עלה בעובי של כ- 3 מ"מ. מרפדים את התבניות (או התבנית) והדפנות בעובי אחיד. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לקירור נוסף של כ- 30 דקות.
4. חותכים את הירקות ידנית או בעזרת מנדולינה לפרוסות דקות. מסדרים בתבנית, מתבלים ומזלפים שמן זית. צולים בתנור כ- 15 דקות ועד להזהבה קלה ומניחים בצד.
5. הכנת המילוי:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים. במרכז התבנית מורחים שכבה מתערובת הגבינות ומסדרים מעליה את רצועות הירקות בצורה מאוזנת ומעגלית. כדאי לגוון בסדר הירקות לקבלת קיש צבעוני.
6. מקשטים את הקיש בעלי רוזמרין ופתיתי שיפון ומעבירים לאפיה בחום של 190 מעלות למשך כ- 35 דקות ועד שהקיש מזהיב.
עריכה ושכתוב: בקי אוסגי
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה….