מצרכים:
קילן קמח לבן
כפית אבקת אפייה
3 כפות שטוחות סוכר
כף שטוחה מלח
3 כוסות מדידה מים
200 גר' נטורינה או חמאה
1/4 כוס שמן לשימון הידיים ומשטח העבודה
אופן ההכנה:
1. בקערה שמים את הקמח, המים, הסוכר, אבקת האפייה והמלח
2. לשים את מצרכי הבצק לישה ידנית ארוכה וטובה (זה חשוב) למשך כ- 10 דקות לפחות
3. מורחים מעל הבצק כף שמן כדי שלא יתייבש ומשאירים למנוחה של חצי שעה
4. משמנים את היד, מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים שווים ונותנים עוד מנוחה של חצי שעה
5. פותחים כל כדור בצק לעיגול גדול ודק
6. מורחים עם היד מרגרינה (בערך כפית וחצי – חשוב שתהיה רכה מאוד!), מקפלים את העיגול לחצי, שוב מורחים מרגרינה, מקפלים שוב לרבע, מורחים שוב מרגרינה ושוב קיפול אחרון (סה"כ 3 פעמים)
לבסוף יוצרים כדור, פותחים אותו לעיגול שטוח, נותנים מנוחה, מרדדים לעיגול בקוטר 20 ס"מ והרי לכם בצק מלאווח ביתי.
מטגנים כל מלאווח עם כחצי כף שמן משני הצדדים