Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים (ל-6 עד 8 מנות אישיות בינוניות כמו בתמונה):
1 קופסת שימורים (400 מ"ל) קרם קוקוס – תחליפים בהערות למטה
מים – הסבר בשלבי הכנה
6 כפות (80 גרם) קורנפלור
1/2 כוס + 2 כפות (120 גרם) סוכר
1 כפית מי ורדים (אפשר גם קצת פחות לטעם פחות דומיננטי)

אופן הכנה:
– שופכים לסיר רחב קרם קוקוס מקופסת שימורים. ממלאים את הקופסה במים עד הסוף ומוסיפים גם
אותם לקוקוס שבסיר.
– ממלאים שוב את הקופסה במים עד 1/2 גובה ומוסיפים את הקורנפלור לתוך הקופסה עם המים
(אה אה, תראו איך חסכתי לכם כלים!). מערבבים היטב עם כפית עד שאין גושים בכלל. מוסיפים לקרם קוקוס.
– מוסיפים את שאר המצרכים לסיר ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי טריפה מתמדת עם מטרפה, עד שנוצר
מרקם שדומה לדני. חשוב חשוב: אם אתם לא רוצים מלבי שלא מתייצב במקרר, זה השלב הכי קריטי,
אל תורידו את התערובת מהאש עד שהיא לא מסמיכה. זה נראה בהתחלה שזה לעולם לא יקרה
אבל תסמכו עלי שאחרי 8-10 דקות זה פתאום מסמיך בבת אחת. רק לא לשכוח לטרוף כדי שלא יהיו גושים.
– מעבירים לכלים אישיים ומיד סוגרים ומעבירים למקרר כדי שהמלבי לא יקבל קרום למעלה.
– מגישים עם רוטב מלבי (אני קונה מוכן בחנויות תבלינים), קוקוס ובוטנים קצוצים.
חשוב רק להוסיף את הרוטב סמוך להגשה כדי שהוא ישאר למעלה ולא יחלחל עם הזמן לצדדים
ויראה פחות טוב. אני פשוט לוקחת את הבקבוק של הרוטב איתי וכל אחד שם כמה שבא לו..

מלבי
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

153 מתכונים