עוגיות מזרחיות מתוקות נפוצות באיזורנו !!
חומרים לסירופ:
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש
2.5 כוסות מים
3 כף מיץ לימון טבעי
מילוי:
350 גר בוטנים
350 אגוזים
1 כפית קינמון
1 כפית הל טחון
1 כוס סוכר
2 חב עלי פילו (או פחות)
300 גרם מרגרינה
1/2 כוס שמן
(להמיס את המרגרינה /חמאה ולערבב עם השמן)
מתכון:
שלב 1 )
הכנת הסירופ
ראשית יש להכין את הסירופ ולקררו….בסיר שמים כוס וחצי סוכר.
1/2 כוס דבש.
2 כוסות מים
. 3 כפות מיץ מלימון טבעי
. מעט קליפת לימון
.(אפשר להוסיף 1 כפית מיי ורדים לא חובה)
.לבשל על אש בינונית כ 20 דקות לבדוק שהסמיך מעט ולקרר….
שלב 2)
תערובת המילוי
350 גר בוטנים לאחר קליה בתנור ללא מלח
350 גר אגוזי מלך.
1 כפית קינמון.
1 כפית הל טחון
1 כוס סוכר
.אופן הכנת המילוי:
לקלות את הבוטנים כעשר דקות בתנור להכניס למעבד מזון ולגרוס (בגודל של אורז)
לגרוס גם את האגוזים בנפרד ולערבב בקערה. להוסיף את שאר החומרים ולערבב.
שלב 3)
הכנת המרגרינה
להמיס בסיר 300 גר מרגרינה/חמאה להוריד מהגז ולהוסיף 1/2 כוס שמן להניח להתקרר.
שלב 4)
הכנת העוגיות (ראה תמונות)
להפשיר 2 חב בצק פילו במקרר….
תבנית תנור לרפד בנייר אפייה .
להניח על משטח עבודה דף פילו ..לשמן , לפזר בשליש בדף ההתערובת…בשליש שקרוב אלינו להניח מקצה לקצה שורה של התערובת, לקפל את חלק הקרוב אלינו, להניח מקל דק ארוך/שיפוד רחב, לגלגל לרולדה, לקווץ את הרולדה בשתי ידיים ולהניח בתבנית…להמשיך עם שאר הדפים .
שלב 5)
בסיום כל התבנית למרוח מעל הרולדות מתערובת המרגרינה/חמאה .
שלב6) אפיה
לאפות בחום 160 עד להזהבה אפיה רגילה….
שלב 7) לאחר האפיה
לאחר הוצאת התבנית לצקת מיד את הסירופ.
**** הכמויות משתנות לפי בחירה, יש חב' פילו שכמות הדפים שונה אז…להכין בהתאם.
**** אפשר להוסיף סוכר יותר בתערובת ..לשנות תבלינים.לפי טעמכם.
בהצלחה!! פורים שמח 🤯🎊🎉🎅🤡