ק'ג מלפפונים קטנים עם קליפה
7 שיני שום שלמים
חצי צרור שמירמים חמימים
כפית מלח לכל כוס מים
חומץ 2 כפות לכוס מים
מים..לפי גודל הצינצנת(כמה שנכנס)
ההכנה….
מרתיחים בסיר כ2 ליטר מים
ומצננים אותם
מעקרים צינצנת זכוכית
שמים בתחתית הצינצנת
מהשמיר ומעל מסדרים את המלפפונים ובינהם את שיני השום
ואת שאר השמיר
מודדים כוס מהמים שהתקררו
מוסיפים כפית מלח ו2 כפות חומץ
שופכים לצינצנת
כך ממלאים כמה שצריך כוסות
סוגרים היטב את הצינצנת
ולחכות לפחות שבוע
עד לפתיחה
מידי פעם לנער את הצינצנת
כדי לערבב את הנוזלים
……
בפתיחה לא נוגעים ביידים
להשתמש במזלג או כף
נ.ב
אפשר להוסיף פלפל ירוק /אדום
חריף חתוך…
למי שאוהב חריףף