כ 20 מלפפונים קטנים ישרים וקשים
צרור שמיר
6 שיני שום קלופים
מלח גס
מים רותחים שהצטננו
את הצינצנת מעקרים עם מים רותחים
מסדרים שורה של מלפפונים
בצינצנת ובינהם כמה ראשי שום
מסדרים שורה נוספת של מלפפונים
שמים שיני שום בתוך המלפפונים
יוצקים מהמים..
כל כוס עם כפית שטוחה מלח גס
מכניסים את עלי השמיר
משקיעים אותם בתוך המים
סוגרים את הצינצנת
ושמים על השיש
את הצינצנת הופכים
כדי לערבב טעמים מידי יום
לא פותחים
לאחר כ5 ימים
כשהצבע הירוק מתחלף לצבע ירוק חאקי ..הזמן לפתוח ולטעום
ולהחליט אם מצריך יום או יומים נוספים
ואז לשים במקרר
נ.ב
מי שאוהב חריף אפשר להוסיף
פלפל אדום או ירוק