שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי
מרכיבים
2 כוסות סולת
1 וחצי כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
כפית סוכר
200 גרם מחמאה או חמאה מומסת
1/2 כוס מים פושרים
2 טיפות תמצית מי זהר או מי ורדים
מילוי
רחת לוקום
או
קופסה של ממרח תמרים
כפית קינמון
מעט אגוז מוסקט
כוס אגוזים טחונים
לקישוט
אבקת סוכר
הכנה
לשים בקערה את חומרי הבצק וללוש עם הידיים לקבלת בצק נעים אם קשה להוסיף עוד קצת מים .
אפשר להכין רולדות או מעמול .
להכנת רולדות .
לחלק את הבצק ל4 כדורים לרדד בין 2 נייר אפיה למרוח מלית ולגלל לרולדה להניח בתבנית על נייר אפיה .
ולחתוך עד הסוף בלי להפריד .
לאפות 180 מעלות בערך 20 דקות .
מילוי .
1 קופסה ממרח תמרים עם אגוזים אגוזים טחונים,כפית קינמון ואגוז לערבב .
אם רוצים מעמול:לחלק לכדורים קטנים לשטח עם הידיים לשים חתיכה קטנה של לוקום לסגור כמו כדור וללחוץ עם הקורצן חזק או עם צובט מעמול.
ניתן לקנות בשווקים או בחנויות כלי בית .
לחמם תנור 180 מעלות ולאפות 20 דקות בערך לא לשרוף .
השתמשתי בכוס חד פעמי שתיה חמה .
כשמוכן לקרר מעט ולפזר אבקת סוכר