להקפיד על כמויות.. לעבוד עם משקל
לבצק:
220 גרם קמח "כרגיל" או קמח "תמי" נטול גלוטן
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
30 גרם שקדים טחונים
50 גרם קורנפלור
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
2-3 כפות חלב (במידת הצורך)
למילוי:
ממרח תמרים או פרג או שוקולד
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, אבקת סוכר, חמאה, שקדים, קורנפלור, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים עוד 1-2 כפות חלב.
מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
ממלאים כל עיגול במלית הרצויה וסוגרים לצורה שרוצים ( אפשר גם אוזני המן ) חשוב לא למלא יותר מדי.
מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אופים במשך 12-17 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות ומתייצבות.