המתכון של יפה רייפלר
(בשרי)
מרכיבים:
10 גבעולי מנגולד מנוקים מסיבים
חתוכים באורך
כ- 8 ס"מ
לעיסת הבשר:
500 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ דק דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
3 ביצים
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית קינמון
1 כפית חררת'
(תבלין מפרום)
מלח לפי הטעם
לציפוי:
קערה עם קמח לקימוח המפרום
*
קערה עם 3 ביצים
1/4 כוס מים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פפריקה
מלח לפי הטעם
ההכנה:
לשים את המרכיבים בקערה לערבב לעיסה אחידה .
למלא בשר על גבעול מנגולד ולהצמיד מעל עוד חתיכת גבעול
לקמח את המפרום
לטבול בביצה מתובלת ולטגן משני צדדים.
להניח את המפרום המטוגן בסיר על מצע
מ..
2 תפוחי אדמה פרוסים, בצל וסלרי קצוצים..
הרוטב:
במחבת עם שמן חם
להוסיף כף גדושה רסק עגבניות, כפית פפריקה ומלח לפי הטעם..לטגן ולהוסיף בהדרגה
1 כוס מים שיפתח את רסק העגבניות..
לשפוך את הרוטב מעל המפרום שבסיר..
להוסיף עוד 2 כוסות מים, לנענע את הסיר בתנועה סיבובית כדי לערבב את הרוטב עם המים.
לכסות אתמהסיר
ולבשל על אש נמוכה
עוד כ- 30 דקות..
להגיש חם עם לימון
או על מצע קוסקוס/ אורז
תהנו..