חותכים מהחצילים פרוסות עגולות בעובי ס"מ וחצי בערך. כל פרוסה חוצים, עושים מעין פתח כמו כריך ומשאירים צד אחד סגור. ממליחים ומשהים על מסננת כשעה.
לתערובת הבשר:
1 בצל מגורד
חצי קילו בשר טחון
1 ביצה
כף קמח מצה
מלח, פפריקהאדומה ופלפל שחור
חופן עלי פטרוזיליה או סלרי קצוצים.
מערבבים היטב את תערובת הבשר
ממלאים כל פרוסת חציל בבשר, טובלים בביצה טרופה ומקמחים ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים
מכינים את הרוטב: בסיר שטוח מטגנים בצל; פלפל ירוק חריף; גמבה אדומה עד הזהבה, מוסיפים שום ופרוסות עגבניות; מתבלים בכף מרק עוף; פפריקה אדומה; פלפל שחור וכף רסק עגבניות ומעט מים וממשיכים לבשל עד ריכוך וצמצום מעט מהנוזלים.
ממוסיפים לרוטב את החצילים המטוגנים ועל אש קטנה מבשלים עוד כ- 30 דקות (במהלך הבישול אפשר להרים את הסיר ובתנועות סיבוב קלות לנער את הרוטב מעל החצילים).
בתיאבון 🙂