כ-7 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לאורך בעובי ס"מ בערך. כל פרוסה חוצים (עושים מעין פתח כמו כריך ומשאירים צד אחד סגור). ממליחים ומשהים על מסננת כשעתיים.
לתערובת הבשר:
1 בצל מגורד
רבע קילו בשר טחון
רבע קילו טחון עוף
1 ביצה
כף קמח מצה
1 כף מרק עוף, כפית פפריקה אדומה וכפית פלפל שחור
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים.
מערבבים היטב את תערובת הבשר.
ממלאים כל פרוסה בבשר, טובלים בביצה טרופה ומקמחים.
מטגנים עד הזהבה משני הצדדים
(אני טיגנתי בלי לטבול בביצה וקמח).
מניחים את המפרום בסיר שטוח ורחב
(אם נשאר מתערובת הבשר אפשר ליצור קציצות ולטגן ולהוסיף מעל המפרום או לכל תבשיל אחר)
לרוטב:
כ 4 כוסות מים חמים , 1 כף מרק עוף, כפית כורכום וכפית פלפל שחור
לטעום טעמים ולשפר
לשפוך את הרוטב לסיר עד גובה הקציצות
להביא לרתיחה ולהנמיך את האש