Share with:


בשרי

אופן הכנה


חצי קילו בשר אדום טרי ..קוצצת אותו בשתי סכינים ..אם *אוכל אסריט ..או אצלם איך עושה ..או *אפשרות מי שלא יודע ..לבקש בקצביה אם יש טחינה עבה במכונת בשר . זו *אופציה שניה ..ממש לא טחון רגיל …*בערך 50 גר' *שומן טרי אני מקפיאה ומגרדת בפומפיה לתוך הבשר …2-3 בצלים *לגרד בפומפיה או במג'ימיקס לסנן מעט *נוזלים .2 קישואים .לגרד בפומפיה הכי דקה *לסנן מהנוזלים .צרור פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק דק 2-3 פרוסות לחם לבן *מושרה במים משרים ולסחוט בלי *הקרום ..לתוך הבשר לערבב ולטבל .כפית מלח או פחות ואם *צריך להוסיף .*פלפל *שחור .מעט כורכום (בריא) מעט קינמון .כף של *חררת ..תבלין מיוחד למפרום . 3-4 שיני *שום כתוש . 2-3 ביצים .. .לערבב את העיסה טוב כמו *שעושים בצק כדי לשחרר חלבונים מהבשר .*העיסה *צריכה להיות רכה ונעימה *לא יבשה ..*להניח* במקרר .
לפני שמתחילים *להתעסק *עם *הבשר .המלצה …לקלוף תפ"א .לחתוך פרוסות סנדוויץ' *החיתוך לא עד הסוף .החלק התחתון ישאר מחובר . בערך 5-6-7 ת"א . אפשרות *למילוי עוד …כרובית להרתיח במי מלח *חצי בישול לשטוף ולסנן .פרוסות חצילים כמו תפ"א *סנדויץ' ..*לא חייב אני *ממלא תפ"א ירושלמי קישואים חצילים כרובית כל מה *שאוהבים .אפילו גבעולי סלרי חותכת ל-6 סמ' כל 3 גבעולים *ממלא באמצע ומצמידה …תפ"א *בקערה עם מים עד כיסוי 2 כפות מלח ..להשאיר *לשעה .*ואז הם מתרככים .. *כל *הירקות חייבים להיות יבשים .אחרת *הציפוי נפרד *בבישול ….
קערה עם קמח קערה *שניה רבע כוס מים לדלל בה כף רסק עגבניות מעט פפריקה *אדומה ..*2-3-ביצים ..לטרוף טוב טוב את הביצים שלא יהיו חוטים של *הביצה . מכער את המפרום בטיגון .. להתחיל *במילוי ..לשים קרש *חיתוך יבש לידכם ..למלא ירקות בבשר ולהניח בקרש ..עד שנגמר *מקום . לקחת אחד אחד בעדינות לטבול בקמח ולהדק מכל *הצדדים במיוחד בצד הבשר לנער שאריות קמח להניח בצד עד *שמסיימים הכל שהם טבולים בקמח בינתיים מחממים *מחבת גדולה עם חצי גובה *שמן ..מעט עמוק ..מנערים בידיים משאריות הקמח .מעבירים *לקערת ביצים.לוקחים מפרום טובלים מכל *הכיוונים את המפרום לנער שאריות .ולשמן לא נוגעים ולא *מזיזים .ולא מצופפים אותם תנו להם מקום *כשרואים בצדדים שמתחיל להזהיב רק אז להפוך או *להזיז ..לא להשחים יותר מידי . להוציא *בעדינות .*לקערה ..ו*כך את כל המפרום
לבישול ..:: *בסיר רחב *ולא עמוק מידי.לפזר בתחתית את כל שארית הירקות ואם *צריך אז להוסיף פרוסות תפ"א *בצל .וכל מיני .. זה המצע בתחתית הסיר שעליו מסדרים את *המפרום .כמו רעפים .אך צמוד אחד לשני מסביב לסיר *ובאמצע .*צמודים ..לפזר מעט שמן .מעט *קינמון על כולם ככה כמו מלחיה .ובקערה *לדלל 1-2 כפות של רסק עגבניות עם מים *רותחים לשפוך לסיר .בזהירות ..עד *כיסוי לכסות בצלחת הפוכה כדי שהמפרום לא יתרומם ולא יזוז ומכסה ..כשמתחיל *לרתוח להנמיך להבה לחצי שעה ולהעביר *להמשך בישול לתנור .אם יש לסיר ידיות בקלית לעטוף *אותם בניר כסף להשאיר עד שהמים כמעט התאדו .. יקירים ..תנסו מפרום *מדהים ..בהצלחה 💜 ובאהבה💜 ..*לאה בוארון💜

מתכוןמתכון

מפרום _מתכון של לאה בוארון
לאה בוארוןספר המתכונים של
מתכון של

לאה בוארון

50 מתכונים