סיר ג׳חנון או רגיל
מצרכים
לאורז
שני כוסות אורז בסמטי או רגיל
שלוש כוסות מים חמים
לבשר
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה חצי קילו בשר בקר רצוי שריר
ארבע גזרים פרוסים
1בצל גדול
ראש של שום
1עגבניה מגורדת בפומפייה
כוס וחצי מים
שמן לטיגון
תבלינים
כורכום
כמון
פפריקה מתוקה
הפקת עוף
מלח
כפית מכל דבר ולפי הטעם
לירקות
ארבע תפוחי אדמה חתוך לעיגולים
שמן לטיגון
בצל אחד או שניים חתוך לעיגולים
אופן ההכנה
מבשלים את האורז מנכים בצד!! מכינים את הבשר קוצצים בצל מטגנים
יחד אם שום מוסיפים את הבשר ממשיכים לטגן עד שהבשר משחים מוסיפים תבלינים כורכום כמון פפריקה מתוקה מלח הפקת עוף כפית מכל דבר או לפי הטעם מוסיפים עגבניה גזר כוסברה פטרוזיליה קצוץ מוסיפים מים מבשלים 40 דקות בסיר לחץ מטגנים את התפוחי אדמה ובצל בנפרד מנכים בצלוחית שמים נייר אפיה בתחתית הסיר של ג׳חנון משמנים טיפה מסדרים את התפוחי אדמה בתחתית הסיר את הבצל המטוגן מחצית מהאורז מהדקים מוסיפים מעל האורז גזר בשר תפוחי אדמה רוטב מפזרים כוסברה ופטרוזיליה
מעל ושוב את שאר האורז מהדקים היטב מוסיפים
שאר התפוחי אדמה מעל עם רוטב שמים ניר אפיה מעל האורז מכסים במיכסה מכניסים לתנור על חום 180 מעלות חצי שעה הופכים את המקלובה על צלחת הגשה ומגישים בתיאבון בהצלחה סיגלית ימין