למקלובה יש המון וריאציות אבל אני מכינה בדרך כלל מאותם מצרכים בסיסיים עם תוספות משתנות, על פי הסועדים…ניתן לשלב עם ירקות חתוכים…כל אחד על פי מה שאוהב
בגמר האפייה, מצמידים קערה גדולה והופכים…בתיאבון.
המצרכים :
3 חצילים גדולים ארוכים ויפים – קלים במשקלם
3-4 תפוחי אדמה קלופים פרוסים (אני לא שמתי)מטוגנים או בגריל.
8-10 פולקס עוף (כמה שנכנס לסיר)
כף שומן כבש (לא חובה)
תבלינים:
בהרט, קינמון(לא שמתי), מלח, פלפל שחור גרוס, כף אבקת מרק עוף, כף אבקת מרק בצל, פפריקה מתוקה, סומק (אני לא שמתי)זרעי כוסברה טחונים (לא לוותר)כתשתי לבד במכתש ועלי.
2-3 בצלים גדולים קצוצים גס.
1/4 כפית כורכום,
כף זעפרן(לא חובה) אני לא שמתי
קורט אגוז מוסקט, (לא חובה)אני לא שמתי
3 כוסות אורז שטוף
שמן לטיגון
כוס גרגרי חומוס,
כרובית קטנה – מפורקת לפרחים קטנים
3 גזרים, חתוכים (לא חובה)
2-3 שיני שום, קצוצות דק (לא חובה)
3-4 כוסות מים רותחים, או עד לכיסוי האורז.
חופן צנוברים (אני לא שמתי)
ההכנה:
1. מקלפים בעזרת קולפן את החצילים, (פס כן ופס לא, כמו זברה) פורסים החצילים לאורך בפרוסות של ס"מ וחצי ומטגנים במעט שמן.. מוציאים לצלחת עם נייר סופג לספוג עודפי שמן..(אני לא טיגנתי, הנחתי על נייר אפיה ללא שמן!! ובגריל בתנור, כרבע שעה ולהפוך לעוד 9 דקות, או עד קבלת גוון שזוף, יש לשמור שלא ישרף)
2. מרפדים סיר עמוק שמתאים לתנור או פיירקס בנייר אפיה, (יש לעטוף את ידיות הסיר בנייר כסף, במידה והן מחומר דליק)
3. מניחים חלק מפרוסות החצילים בסיר (על הנייר) בצורת פרח, שימלא את תחתית הסיר, מניחים מעל את תפוחי האדמה. ומניחים בצד.(שאר החצילים שמתי מעל האורז, אפשר לשים במרכז הסיר)
4. מטגנים את הבצל לגוון יפה, ומוציאים לצלחת עמוקה, באותה מחבת, מטגנים את פרחי הכרובית, מוציאים את הכרובית לצלחת הבצל, מוסיפים ומטגנים קלות את הצנובר.
5. באותה מחבת מטגנים את חלקי העוף, מערבבים בקערה 3/4 כוס קמח עם 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור וכפית פפריקה, טובלים את העוף ומנערים, מטגנים עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד. באותה מחבת מטגנים את האורז 4 דקות עם התבלינים: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית כורכום, מעט בהרט. שופכים לקערה ומערבבים עם גרגרי החימצה, הכרובית, הצנוברים, שומן הכבש, אבקת מרק בצל, והבצל המטוגן, טועמים ומשפרים תיבול.
6. הרכבת המנה קלה כשיש לנו את כל המרכיבים, בסיר בו סידרנו את החצילים, תפוחי אדמה, מסדרים את פולקס העוף כמו בתמונה, כשהחלק הצר (העצם) במרכז הסיר, שופכים עליהם את תערובת האורז ומיישרים, מעל מניחים את פרוסות החצילים בצורת פרח, כמו בתחתית הסיר, בזהירות שופכים על הכל 3 כוסות מים רותחים, או כדי כיסוי. יש לשים לב שהאורז המעורבב יכסה את מה שמתחתיו.
ושמים את הסיר המכוסה מעל להבה גדולה על הגז, טועמים את המים, וזו ההזדמנות לשפר תיבול, מביאים לרתיחה וממשיכים עוד 10 דקות.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות צלזיוס.
אחרי 3 שעות המקלובה מוכנה…או בחום של 130 למשך 6 -7 שעות