Share with:


חלבי

אופן הכנה

כ-10 יחידות

500 גרם קמח לבן
כף שמרים יבשים / 25 גרם שמרים טריים
כפית מלח
כפית סוכר
4 כפות שמן
300 מ״ל מים (בהדרגה- אם צריך להוסיף עוד)
למילוי
רוטב פיצה
גבינה צהובה / מוצרלה מגורדת
זיתים או כל תוספת פיצה שאוהבים

ניתן לקשט עם עשבי תיבול כגון רוזמרין או תימין
ומלח גס

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים, מוספים מים בהדרגה ולשים כ-10 דקות במהירות בינונית
עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.

מכסים את הבצק ומעבירים להתפחה כשעה או עד הכפלת הנפח. אפשר גם לילה במקרר.

לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לחתיכות כ-120 גרם כ״א ומכדררים כל חתיכת בצק.

מרדדים לרצועה ארוכה, מורחים רוטב, מפזרים גבינות ותוספות וקורצים (ראו בתמונות)
מפזרים מעל מעט קמח . אין צורך במריחת ביצה.
אופים בתנור שחומם מראש על 220
כ-20 דקות או עד הזהבה.

מקלות פיצה _ רוחמה כהן
רוחמה כהן כהןספר המתכונים של
מתכון של

רוחמה כהן כהן

156 מתכונים