Share with:


פרווה

אופן הכנה

ההכנה מעט טריקית ודורשת תשומת לב – יכול להיות שזה לא יצליח בפעמים הראשונות, אבל העוגיה כל כך טעימה שהיא שווה את כל הדרך עד להצלחה!
אפשר למלא בשלל מליות – אני בחרתי הפעם במלית קפה שמשאירה טעם של עוד 😛

תעקבו גם באינסטגרם:

https://www.instagram.com/madlen_patisserie/

מצרכים ל- 40 עוגיות (סה"כ 20 מקרונים):
– 80 גרם חלבון ביצה (שני חלבונים מביצים בגודל L)
– 105 גרם סוכר
– 100 גרם אבקת שקדים
– 100 גרם אבקת סוכר

אופן הכנה:
– מערבבים אבקת סוכר עם אבקת שקדים בקערה ומניחים בצד.
– מכינים שקית זילוף עם צנטר חלק בגודל 6 ס"מ (אפשר גם בלי צנטר ואז לשים לב שלא חותכים חור גדול מדי בשקית זילוף).
– מנקים טוב טוב את קערת המיקסר שלא תהיה רטובה / שומנית כי זה יפגע בהקצפת החלבונים.
– מקציפים חלבונים על מהירות גבוהה עד להיווצרות קצף שנראה כמו בועות סבון. בשלב הזה מתחילים להוסיף תוך כדי הקצפה סוכר בהדרגה.
– לאחר שהוספנו את כל הסוכר נקציף כמה דקות נוספות עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק – איך יודעים שהמרנג מוכן? עוצרים את המיקסר, מרימים את בלון ההקצפה ובודקים אם המרנג עומד בפני עצמו ויציב או נופל חזרה מבלון ההקצפה לתוך המיקסר. אם לא יציב מספיק – נמשיך להקציף. לפעמים זה לוקח זמן ולפעמים זה קורה מהר. צריך לשים לב.
– כשהמרנג יציב אם רוצים להוסיף צבע מאכל זה הזמן – במקרונים בתמונה לא הוספתי צבע מאכל וזה הצבע הטבעי שיוצא למקרון. אם הוספתם צבע מאכל תנו ערבול קל עד שהצבע מתערבב.
– בשלב הזה נוסיף למרנג בתנועות קיפול בעזרת לקקן את תערובת אבקת הסוכר ואבקת השקדים.
לאחר שהכל הוטמע במרנג נרים את הלקקן ונבחן את מרקם הבלילה שהתקבלה (זה החלק הטריקי) – אנחנו רוצים להגיע למרקם של טחינה סמיכה. אם המרקם סמיך מדי נערבב עד שיירד הנפח לנפח הרצוי.
– נעביר לשקית זילוף וללא שהיות נזלף עיגולים בגודל שווה.
– נניח את התבניות עם המקרונים בצד לייבוש של חצי שעה. בינתיים נדליק תנור על 130 מעלות.
– נכניס את המקרונים לאפייה של 20 דקות. נצנן לחלוטין ונחלץ מהתבנית.

מלית קפה:
– כפית וחצי נס קפה
– 80 מ"ל שמנת מתוקה
– 100 גרם שוקולד לבן

אופן הכנה:
– להרתיח שמנת, להמיס בתוכה את הקפה ולשפוך על השוקולד הלבן. לחכות דקה ולערבב עד להמסה מוחלטת. לקרר במקרר. למלא את המקרונים לאחר כמה שעות שהמלית התקררה והתייצבה במקרר.

* חשוב לאפות את המקרונים על מגש ישר.
* חובה לזלף את כל התערובת לתבניות מיד – אי אפשר לשמור את התערובת לאחר כך/ במקרר.
* אחרי שממלאים את המקרונים מומלץ להכניס למקפיא ללילה ולהפשיר רק ביום המחרת במקרר.

מקרונים מטריפים בטעם קפה
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים