שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי
מרכיבים
2 כוסות אפונה ירוקה יבשה
1 וחצי כוסות עדשים אדומות
1 כוס גרגירי חומוס יבש
2 יחידות בצל יבש חתוך לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
1 גזר חתוך דק
4 שיני שום
1 פלפל חריף אפשר בלי
1 גבעול כרפס עם העלים
1/4 חבילה כוסברה טריה
תיבול
2 כפיות מלח
2 כפיות כמון
1/2 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
1 כף מרק עוף אפשר פרווה
לקערית לחם
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס שמן
2 וחצי כוסות מים
אופן ההכנה
להשרות את האפונה בקערה במים חמים שעה בערך .
להשרות את גרגירי החומוס כמה שעות שיתרככו ..
לטגן את הבצל עד להזהבה .
לשטוף את האפונה להוסיף לסיר ולהמשיך לטגן כמה דקות ,להוסיף את העדשים והחומוס ולהמשיך לטגן ,להוסיף את הירקות והתבלינים לערבב ואז להוסיף קומקום מים רותחים ולבשל בערך שעתיים עד שהירקות רכים במשך הבישול צריך לערבב ולהוסיף עוד מים רותחים .
יפה להגיש בקערית של לחם .
הכנת הקערית .
לשים בקערה שמרים,סוכר וכוס מים ולהמתין רבע שעה .
להוסיף את שאר המצרכים וללוש לקבלת בצק שלא יהיה רך .
לתת שתי התפחות.
לחלק ל5 כדורים לקמח ולתת התפחה של חצי שעה בערך .
לחמם תנור 200 מעלות ולאפות חצי שעה בערך .
לתת להתקרר לחתוך בחלק העליון ולהוציא את הפנים של הלחם ולהכניס לעוד כמה דקות שוב לתנור שיתקשה להוציא לקרר על השיש ולמזוג מרק