Share with:


בשרי

אופן הכנה

מתכון למרק חרירה מרק חרירה … מרק עשיר ומיוחד
ניתן להכין עם נתח בשר שומני וניתן להכין אותו פרווה לחלוטין.
המתכון למרק שלי הוא פרווה.
הכנות לפני הבישול
2 כוסות חומוס .
להשרות לילה לפני הבישול.
לבשל עד ריכוך במים עם מעט כרפס.

2 כוסות עדשים להשרות ללילה לפני הבישול.

נתח בשר – יש לבחור נתח שומני ועסיסי,
להכין בשליקה וחיתוך לקוביות , לפני בישול המרק.
אופן ההכנה:
מכיוון שמדובר במרק עם הרבה מרכיבים, יש להכין סיר גדול/קדירה לבישול ארוך.
להניח את הקטניות והבשר בתחתית הסיר
להוסיף את הירקות
2 בצלים גדולים קצוצים.
2 עגבניות רכות קצוצות.
2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה בינוניים קצוצים לקוביות.
1 צרור כוסברה שטוף וקצוץ.
10 גבעולי כרפס שטופים וקצוצים.

להוסיף 2 ליטר מים(תצטרכו במהלך הבישול להוסיף לפחות עוד 1 ליטר מים)

לתיבול:
מלח ופלפל לבן גרוס-לפי הטעם.
1/2 כפית כורכום טרי.
1 כף כמון
1/2 כוס שמן.

להביא את כל החומרים יחד לרתיחה, לבחוש היטב את התערובת העשירה ולהנמיך את הלהבה לחום נמוך.
צפוי בישול ארוך של שעתיים לפחות.

לקראת סיום הבישול כשכל החומרים רכים
נוסיף אטריות דקיקות להמשך בישול במרק.
(לא הכרחי).
אחרי האטריות מגיע שלב הלימון.
תסחטו חצי לימון ישירות לתוך הסיר המבעבע, תוך כדי בחישה.
( ניתן להוסיף לימון לצד צלחת ההגשה).

שלב ההסמכה:
בכוס מים פושרים להוסיף
2 כפות קמח,
לערבב היטב לפיזור הגושים.
להוסיף
1 כף מרק עוף ולערבב יחד.

לצקת את התערובת של המים, הקמח ומרק העוף למרק המבעבע.
לבחוש היטב ולהשגיח ששלב ההסמכה גורם לסמיכות קלה במרק ללא יצירת גושים.

המרק מוכן כשהוא
סמיך מעט ויש עליו ברק קליל(משיי) .
תהנו מהחרירה האותנטית.
חורף טוב וחמים עם טעמים וזכרונות מבית.

מתכוןמתכון

מרק חרירה … מרק עשיר ומיוחד_מתכון  של מרים ששי – מאסטר מתכונים
מרים ששיספר המתכונים של
מתכון של

מרים ששי

45 מתכונים